Recept - Toast met asperges - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Toast met asperges

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Toast met roerei en asperges

Een heerlijke lunch met de smaak van de lente!

30 minuten

2 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Een heerlijk lunchgerecht met het witte goud: asperges!

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Een heerlijk lunchgerecht met het witte goud: asperges!

Ingrediënten

  • 4 volkoren boterhammen
  • 100 gram gerookte zalm
  • 4 witte asperges
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel plantaardige margarine
  • 2 eetlepels peterselie
  • Zwarte peper en zout naar smaak

CALORIEËN: 438

VET: 20 gram

VEZELS: 6,2 gram

EIWIT: 32 gram

KOOLHYDRATEN: 31 gram

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en snijd ze in stukjes.
  2. Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook.
  3. Kook de asperges 10 minuten. Zet daarna het vuur uit en laat de asperges nog 10-15 minuten in het hete water staan totdat ze goed gaar zijn.
  4. Klop de eieren met wat zout en peper los.
  5. Roerbak de eieren in een pan met de margarine tot ze bijna gestold zijn.
  6. Snijd de zalm in reepjes.
  7. Bak de gekookte asperges en de zalmreepjes nog kort mee met het eiermengsel. Rooster ondertussen de boterhammen goudbruin.
  8. Verdeel over 2 borden en garneer met peterselie.
  9. Serveer met het geroosterde brood.

Tip!

Ook lekker met verse dille of bieslook.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker