Recept - Spaghetti bolognese - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Spaghetti bolognese

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)

Deze Italiaanse klassieker is bij iedereen geliefd

20 minuten

4 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Met onze twist is het ook nog eens gezond! Volkoren spaghetti vol met groenten, dat wordt genieten.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Met onze twist is het ook nog eens gezond! Volkoren spaghetti vol met groenten, dat wordt genieten.

Ingrediënten

  • 500 gram gezeefde tomaten (passata)
  • 300 gram volkoren spaghetti
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 300 gram winterpeen
  • 60 gram geraspte 30+ kaas
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruidenmix
  • Zwarte peper naar smaak

CALORIEËN: 380

VET: 14,5 gram

VEZELS: 6,4 gram

EIWIT: 25,6 gram

KOOLHYDRATEN: 33,9 gram

Bereidingswijze

  1. Snijd de knoflook fijn en snipper de uien. Was de paprika en winterpeen en snijd beide in blokjes.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  3. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Bak het vlees rul en voeg de groenten toe. Laat 8 minuten zachtjes bakken op middelhoog vuur.
  4. Voeg de tomatenpassata en de kruiden toe en laat het geheel pruttelen tot de saus op de gewenste dikte is.
  5. Meng de saus met de pasta. Serveer met de geraspte kaas.

Tip!

Maak een dubbele portie saus en vries het in voor later. Zo heb je straks snel en gemakkelijk een gezonde maaltijd op tafel.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker