Recept - Spaanse gazpacho - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Spaanse gazpacho

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Spaanse gazpacho

Een verfrissend, koud Spaans soepje

75 minuten

4 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Een heerlijk zomers gerecht boordevol groenten. Geschikt voor zowel de lunch als het avondeten.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Een heerlijk zomers gerecht boordevol groenten. Geschikt voor zowel de lunch als het avondeten.

Ingrediënten

  • 800 gram tomaten in blik
  • 1 komkommer
  • 8 sneetjes volkorenbrood
  • 2 uien
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 6 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • Een halve theelepel komijnzaad
  • Zwarte peper naar smaak

CALORIEËN: 388

VET: 17,3 gram

VEZELS: 10 gram

EIWIT: 12,1 gram

KOOLHYDRATEN: 40 gram

Bereidingswijze

  1. Pel de knoflook en snijd deze fijn.
  2. Pel en snipper de uien.
  3. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd klein.
  4. Was de komkommer en snijd in blokjes.
  5. Doe de groenten en de tomaten uit blik in een keukenmachine en mix.
  6. Voeg vervolgens het komijnzaad, witte wijnazijn, olijfolie en zwarte peper toe. Mix door elkaar tot een gladde substantie.
  7. Zet de soep in de koelkast en laat goed afkoelen (ongeveer 1 uur).
  8. Serveer de soep met het volkorenbrood.

Tip!

Rooster het brood krokant in de oven of broodrooster.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker