Recept - Roti - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Roti

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Roti

Een vegetarische variatie op roti die je zal verrassen

45 minuten

4 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Roti wordt vaak gegeten met kip en aardappelen. In dit recept vervangen we de aardappelen door extra groente en de kip door tempé.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Roti wordt vaak gegeten met kip en aardappelen. In dit recept vervangen we de aardappelen door extra groente en de kip door tempé.

Ingrediënten

  • 4 roti’s (te koop bij de toko)
  • 400 gram kousenband
  • 400 gram tempé
  • 200 gram aubergine
  • 200 gram pompoen
  • 1 ui
  • 1 Madame Jeanette peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels masala (kruidenmix, te koop bij de toko)
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 groentebouillonblokje (met minder zout)

CALORIEËN: 510

VET: 17,6 gram

VEZELS: 10,4 gram

EIWIT: 25,2 gram

KOOLHYDRATEN: 60 gram

Bereidingswijze

  1. Snijd de kousenband in stukjes van 2-3 centimeter en kook in ongeveer 15 minuten gaar in ruim water met het bouillonblokje.
  2. Snijd ondertussen de pompoen en de aubergine in blokjes van 2 bij 2 centimeter.
  3. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze in een hapjespan met 1 eetlepel zonnebloemolie. Voeg het komijnzaad toe en rooster dit kort totdat de geur vrijkomt.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. Doe de blokjes pompoen en aubergine in een hapjespan en zorg dat er klein laagje water in de pan staat.
  6. Voeg vervolgens de masala en de Madame Jeanette in zijn geheel toe en laat dit circa 15 minuten stoven.
  7. Warm ondertussen de roti’s op. Verpak ze in aluminiumfolie en leg ze op een bakplaat. Laat ze 10 minuten opwarmen in de oven.
  8. Snijd de tempé julienne en bak deze in de hapjespan waar de aubergine en pompoen eerder in zaten, zo neemt de tempé de smaak op. Voeg eventueel nog wat extra masala toe. Als de tempé goudbruin kleurt is deze klaar.
  9. Haal de roti’s uit de oven en verdeel ze over 4 borden. Vul de roti’s met de kousenband, pompoen, aubergine en tempé.

Tip!

De kousenband kun je ook vervangen door sperziebonen.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker