Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Dit kleurrijke gerecht is een perfecte manier om de lentegroenten asperges en groene erwten te combineren.
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Dit kleurrijke gerecht is een perfecte manier om de lentegroenten asperges en groene erwten te combineren.
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
1 beoordeling(en)
Laden...
Ingrediënten
600 ml water
150 gram risotto rijst
100 gram doperwten
12 groene asperges
20 gram Parmezaanse kaas
1 ui
1 eetlepel milde olijfolie
1 groentebouillonblokje (met minder zout)
Zwarte peper naar smaak
CALORIEËN: 314
VET: 8,2 gram
VEZELS: 8,2 gram
EIWIT: 12,6 gram
KOOLHYDRATEN: 43,7 gram
Bereidingswijze
Breng de helft van de bouillon aan de kook en blancheer de asperges een paar minuten.
Haal de asperges uit de bouillon en spoel ze af met koud water. Bewaar de bouillon. Laat de asperges goed uitlekken en snijd ze in schuine stukjes van 1 cm. Houd de aspergepunten apart.
Snijd de ui en fruit in de olie totdat het er glazig uitziet. Voeg de risotto toe en roer de olie gedurende 2 minuten goed door de risotto.
Voeg de bouillon lepel voor lepel toe onder voortdurend roeren. Voeg pas meer bouillon toe als de vorige lepel helemaal is geabsorbeerd. Voeg na 20-25 minuten de erwten en de aspergestukjes toe. Bewaar de punten als garnering.
Laat de risotto nog 5 minuten koken totdat de rijst beetgaar is.
Verdeel de risotto over 2 borden.
Bestrooi de risotto met de Parmezaanse kaas en voeg zwarte peper toe naar smaak.
Garneer met de aspergepunten.
Tip!
In plaats van asperges kun je ook sperziebonen gebruiken.
Samen gezonder leven
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker