Recept - Rijst met zalm - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Rijst met zalm

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Gebakken rijst met zalm

Snel en gemakkelijk te bereiden

25 minuten

2 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Zalmliefhebbers opgelet: we hebben een verrassend recept voor jullie!

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Zalmliefhebbers opgelet: we hebben een verrassend recept voor jullie!

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram diepvriesdoperwten (ontdooid)
  • 2 zalmmoten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Een halve rode paprika
  • Een halve citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zwarte peper naar smaak
  • Een snufje zout

CALORIEËN: 608

VET: 20,3 gram

VEZELS: 7,9 gram

EIWIT: 34,2 gram

KOOLHYDRATEN: 67,8 gram

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook voor de zilvervliesrijst. Kook de rijst in 10-12 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
  2. Snipper de ui fijn, pers het knoflookteentje en snijd de paprika in kleine stukjes.
  3. Verhit ondertussen een eetlepel olijfolie in een grote pan en bak de knoflook en uien ongeveer 5 minuten totdat ze zacht zijn.
  4. Voeg daarna de zilvervliesrijst, erwten, paprika en kokend water toe. Roer en kook gedurende 5-10 minuten totdat alles goed verhit is. Voeg indien nodig extra water toe.
  5. Dep ondertussen de zalm droog met keukenpapier. Bestrooi de zalm aan beide kanten met versgemalen peper en zout.
  6. Verhit een eetlepel olijfolie op middelhoog vuur in een kleine koekenpan.
  7. Bak de zalm ongeveer 3 minuten op de kant waar geen huid zit. Draai de zalm om met een bakspatel als deze goudbruin is, zet het vuur laag en laat in nog 3-4 minuten gaar worden, afhankelijk van de dikte van de filet.
  8. Rasp de citroenschil en pers het citroensap in de pan met de rijst en groenten.
  9. Serveer de gebakken rijst in een diep bord en leg de gebakken zalmmoot erbovenop. Breng eventueel nog op smaak met versgemalen zwarte peper.

Tip!

Wanneer je de rijst de avond van tevoren al kookt, is dit gerecht niet alleen sneller klaar, je kunt de rijst ook veel beter opbakken.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker