Recept - Peer crumble met pecannoten - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Peer crumble met pecannoten

3 stemmen, gemiddeld: 4,33 van de 53 stemmen, gemiddeld: 4,33 van de 53 stemmen, gemiddeld: 4,33 van de 53 stemmen, gemiddeld: 4,33 van de 53 stemmen, gemiddeld: 4,33 van de 5 3 beoordeling(en)

Deze frisse crumble is een echte traktatie

35 minuten

2 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Alleen de geur van pecannoten en kaneel al brengt gezelligheid in huis.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Alleen de geur van pecannoten en kaneel al brengt gezelligheid in huis.

Ingrediënten

  • 40 gram volkorenmeel
  • 20 gram havermout
  • 2 handperen
  • 20 gram pecannoten
  • Een handje rozijnen (ongeveer 20 stuks)
  • 1,5 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel kaneel

CALORIEËN: 396

VET: 18,7 gram

VEZELS: 7,2 gram

EIWIT: 6 gram

KOOLHYDRATEN: 47 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Hak de pecannoten fijn en meng dit samen met de havermout, het amandelmeel, de kaneel en de zonnebloemolie. Meng goed door elkaar totdat er een ‘kruimelachtig’ deeg ontstaat.
  3. Schil de peren en snijd deze in stukjes.
  4. Verdeel de peer samen met de rozijnen in een ovenschaal en bestrooi met een snufje kaneel. Verdeel het kruimeldeeg erover en bak het mengsel ongeveer 25 minuten.

Tip!

Serveer de crumble met een schaaltje yoghurt voor een romige toevoeging.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker