Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Alleen de geur van pecannoten en kaneel al brengt gezelligheid in huis.
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Alleen de geur van pecannoten en kaneel al brengt gezelligheid in huis.
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
3 beoordeling(en)
Laden...
Ingrediënten
40 gram volkorenmeel
20 gram havermout
2 handperen
20 gram pecannoten
Een handje rozijnen (ongeveer 20 stuks)
1,5 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel kaneel
CALORIEËN: 396
VET: 18,7 gram
VEZELS: 7,2 gram
EIWIT: 6 gram
KOOLHYDRATEN: 47 gram
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Hak de pecannoten fijn en meng dit samen met de havermout, het amandelmeel, de kaneel en de zonnebloemolie. Meng goed door elkaar totdat er een ‘kruimelachtig’ deeg ontstaat.
Schil de peren en snijd deze in stukjes.
Verdeel de peer samen met de rozijnen in een ovenschaal en bestrooi met een snufje kaneel. Verdeel het kruimeldeeg erover en bak het mengsel ongeveer 25 minuten.
Tip!
Serveer de crumble met een schaaltje yoghurt voor een romige toevoeging.
Samen gezonder leven
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker