Recept - Pasta tonijn - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Pasta tonijn

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)

Simpel, snel en vooral lekker

20 minuten

2 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Een gezonde pasta met tonijn die binnen een handomdraai op tafel staat.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Een gezonde pasta met tonijn die binnen een handomdraai op tafel staat.

Ingrediënten

  • 250 gram Italiaanse roerbakgroente
  • 200 gram volkorenpasta
  • 200 gram gezeefde tomaten (passata)
  • 140 gram tonijn op water (uitlekgewicht)
  • 1 handje verse basilicum
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel milde olijfolie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Zwarte peper naar smaak

CALORIEËN: 564

VET: 13,1 gram

VEZELS: 9,9 gram

EIWIT: 32,5 gram

KOOLHYDRATEN: 74,1 gram

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Laat de tonijn uitlekken.
  3. Verwarm de olie in een braadpan en roerbak hierin de groente 6-8 minuten.
  4. Voeg de tomatenpassata toe en verwarm het even mee. Breng de saus op smaak met de Italiaanse kruiden en de zwarte peper.
  5. Giet de pasta af en schep de deze vervolgens door de groente.
  6. Voeg de tonijn toe en warm het gerecht goed door.
  7. Verdeel de pasta over 2 borden en garneer met Parmezaanse kaas en basilicum.

Tip!

Heb je meer tijd om te koken of wil je een voordeliger alternatief voor de gesneden roerbakgroente? Kies je favoriete groenten en snijd ze zelf.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker