Deze pannenkoekjes maak je met volkorenmeel en serveer je met rood fruit. Gezond én lekker dus!
Deel
Beoordeel
Print
Recept van: | Team Gezondheidsvoorlichting
Deze pannenkoekjes maak je met volkorenmeel en serveer je met rood fruit. Gezond én lekker dus!
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
200 ml magere melk
200 gram rood fruit
75 gram volkorenmeel
1 ei
1 eetlepel zonnebloemolie
Een halve theelepel bakpoeder
CALORIEËN: 276
VET: 9 gram
VEZELS: 5 gram
EIWIT: 12 gram
KOOLHYDRATEN: 31 gram
Bereidingswijze
Doe het volkorenmeel en bakpoeder in een beslagkom. Maak met behulp van een lepel een kuiltje in het midden.
Breek het ei boven het kuiltje en mix door elkaar. Voeg vervolgens al mixend langzaam de melk toe. Mix het geheel totdat er een glad mengsel ontstaat.
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en doe de olie in de pan. Voeg 3 eetlepels pannenkoekenmix toe om 3 pannenkoekjes te vormen (afhankelijk van de grootte van de pan kun je er ook meer of minder tegelijk bakken).
Bak de pannenkoekjes ongeveer 1 minuut, totdat ze goudbruin zijn. Draai de pannenkoekjes dan om en bak deze kant ook gedurende 1 minuut.
Herhaal dit totdat het pannenkoekenbeslag op is. Je kunt de pannenkoekjes ondertussen warm houden in de oven of op een bord boven een pan met warm water.
Garneer de pannenkoekjes met het rood fruit, serveer en geniet!
Tip!
Probeer ook eens yoghurt met vers fruit of banaan met fijngehakte walnoten als topping.
Samen gezonder leven
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker