Recept - Oranje paprika bootjes - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Oranje paprika bootjes

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)

Door de verschillende kruiden erg smaakvol

35 minuten

4 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Een heerlijk lunchgerecht met geurige kruiden.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Een heerlijk lunchgerecht met geurige kruiden.

Ingrediënten

  • 200 gram mager rundergehakt
  • 200 gram zwarte bonen
  • 4 oranje paprika’s
  • 50 ml water
  • 20 gram 30+ geraspte kaas
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • Een halve theelepel oregano
  • Een halve theelepel kurkuma
  • 5 gram verse koriander
  • Peper en zout naar smaak

CALORIEËN: 240

VET: 9,9 gram

VEZELS: 8,2 gram

EIWIT: 27,8 gram

KOOLHYDRATEN: 16,8 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat, hier komen de bootjes op te liggen.
  2. Snipper de ui en knoflook, verhit wat olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg alle droge kruiden toe en laat dit een paar minuten meebakken.
  3. Voeg de zwarte bonen, de tomatenpuree en het water toe en laat dit ongeveer 10 minuten pruttelen.
  4. Snijd de paprika’s door de helft en verwijder de pitjes en steel.
  5. Leg de paprika bootjes op de bakplaat en vul ze met het gehaktmengsel. Bestrooi met de geraspte kaas en zet ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  6. Serveer de bootjes met de verse koriander.

Tip!

Dit gerecht is ook lekker met vegetarisch rulgehakt.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker