Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Een heerlijk lunchgerecht met geurige kruiden.
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Een heerlijk lunchgerecht met geurige kruiden.
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
200 gram mager rundergehakt
200 gram zwarte bonen
4 oranje paprika’s
50 ml water
20 gram 30+ geraspte kaas
1 rode ui
1 teen knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel komijnpoeder
Een halve theelepel oregano
Een halve theelepel kurkuma
5 gram verse koriander
Peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 240
VET: 9,9 gram
VEZELS: 8,2 gram
EIWIT: 27,8 gram
KOOLHYDRATEN: 16,8 gram
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat, hier komen de bootjes op te liggen.
Snipper de ui en knoflook, verhit wat olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg alle droge kruiden toe en laat dit een paar minuten meebakken.
Voeg de zwarte bonen, de tomatenpuree en het water toe en laat dit ongeveer 10 minuten pruttelen.
Snijd de paprika’s door de helft en verwijder de pitjes en steel.
Leg de paprika bootjes op de bakplaat en vul ze met het gehaktmengsel. Bestrooi met de geraspte kaas en zet ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Serveer de bootjes met de verse koriander.
Tip!
Dit gerecht is ook lekker met vegetarisch rulgehakt.
Samen gezonder leven
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker