Een gezond en handig tussendoortje voor zowel thuis als onderweg
40 minuten
8 porties
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Door het gedroogde fruit hebben de repen een zoete smaak zonder toegevoegde suikers.
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Door het gedroogde fruit hebben de repen een zoete smaak zonder toegevoegde suikers.
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
200 gram havervlokken
80 gram gedroogde abrikozen
80 gram gedroogde dadels
50 gram gedroogde cranberry’s
50 gram geraspte kokos
30 gram margarine
4 eetlepels honing
CALORIEËN: 258
VET: 7,4 gram
VEZELS: 4,8 gram
EIWIT: 4,2 gram
KOOLHYDRATEN: 41,3 gram
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet een bakblik in met een beetje olie of margarine en bekleed daarna met bakpapier.
Snijd het gedroogde fruit in kleine stukjes.
Smelt de margarine in een steelpannetje. Voeg de havermout, kokos en honing toe aan het mengsel en roer goed door. Schep het gedroogde fruit er doorheen.
Schep het havermoutmengsel in de bakvorm. Druk goed aan en gebruik hiervoor licht vochtige handen. Zet daarna in de voorverwarmde oven en bak 25-30 minuten.
Laat goed afkoelen voordat je de koek in repen snijdt. In een afgesloten doos zijn de repen een week houdbaar.
Tip!
Maak de repen extra knapperig door gehakte noten toe te voegen!
Samen gezonder leven
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker