Mango in een hartig gerecht? Laat je hiermee verrassen!
25 minuten
2 porties
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
De mango geeft het gerecht een heerlijke zoete en frisse smaak.
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
De mango geeft het gerecht een heerlijke zoete en frisse smaak.
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
250 gram kipfilet
150 gram volkoren basmatirijst
1 mango
100 ml kokosmelk
1 groene paprika
1 rode paprika
1 ui
1 teentje knoflook
Een halve cm verse gember
1 eetlepel olijfolie
Een halve eetlepel kerriepoeder
CALORIEËN: 687
VET: 37,1 gram
VEZELS: 10,5 gram
EIWIT: 39,2 gram
KOOLHYDRATEN: 67,1 gram
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Snijd de kip in stukjes en de paprika’s in reepjes. Snijd de ui fijn en rasp de knoflook en gember.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Bak de kip goudbruin. Voeg vervolgens de paprikareepjes toe en bak deze 3 minuten mee. Bak tot slot de knoflook, gember en kerriepoeder nog een minuut mee. Roer de kokosmelk door het geheel en laat even sudderen op laag vuur.
Schil en snijd de mango in stukjes. Verwarm deze even mee.
Serveer de kip met mango met de rijst.
Tip!
Dit gerecht is ook lekker met ananas.
Samen gezonder leven
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker