Recept - Linzensoep - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Linzensoep

1 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 5 1 beoordeling(en)
Rode linzensoep

Deze soep bevat een gezonde portie vitaminen, eiwitten en vezels

30 minuten

2 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

In deze soep brengt de ras el hanout de smaak van de linzen naar boven.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

In deze soep brengt de ras el hanout de smaak van de linzen naar boven.

Ingrediënten

  • 550 ml water
  • 100 gram gedroogde linzen
  • 2 middelgrote wortelen
  • 1 kleine ui
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 laurierblad
  • 2 theelepels ras el hanout (kruidenmix)
  • 1 blokje groentebouillon (met minder zout)

CALORIEËN: 224

VET: 6 gram

VEZELS: 10,3 gram

EIWIT: 11,8 gram

KOOLHYDRATEN: 25,7 gram

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en hak de wortelen in stukjes.
  2. Verhit de olijfolie in een soeppan.
  3. Voeg de ui toe en bak op een laag vuur totdat de ui glazig is.
  4. Voeg de wortel toe, roer het geheel goed door en bak gedurende 5 minuten.
  5. Voeg het bouillonblokje, 550 ml water en het laurierblad toe en breng het geheel aan de kook.
  6. Voeg de rode linzen toe en zet het vuur zachter.
  7. Laat de soep met de deksel op de pan nog 20-30 minuten sudderen totdat de linzen zacht zijn.
  8. Verwijder het laurierblad uit de soep.
  9. Breng de soep op smaak met de ras el hanout.
  10. Serveer de soep zo of pureer indien gewenst.
  11. Versier de soep met de magere yoghurt en fijngehakte peterselie.

Tip!

Geen ras el hanout in huis? Maak je eigen kruidenmix met 1 theelepel komijn, een halve theelepel chilipoeder en een halve theelepel paprikapoeder.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker