Recept - Linzencurry - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Linzencurry

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)

Linzen-kokos curry met spinazie

30 minuten

2 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Met deze heerlijke kruidige curry wordt het echt genieten!

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Met deze heerlijke kruidige curry wordt het echt genieten!

Ingrediënten

  • 600 gram verse spinazie
  • 1 blik kokosmelk light (400 ml)
  • 200 gram gedroogde rode linzen
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder

CALORIEËN: 555

VET: 14,7 gram

VEZELS: 24 gram

EIWIT: 31,7 gram

KOOLHYDRATEN: 50,3 gram

Bereidingswijze

  1. Was de linzen en kook ze in ruim water gedurende 20 minuten.
  2. Giet de linzen af in een vergiet en doe ze terug in de pan.
  3. Voeg de kokosmelk en de tomatenpuree toe en roer goed door.
  4. Voeg de kruiden toe.
  5. Voeg telkens 2 handjes spinazie toe en roer door tot de spinazie is geslonken. Herhaal dit tot alle spinazie op is.
  6. Laat de curry zachtjes doorkoken.
  7. Schep de curry in diepe borden.

Tip!

Lekker met volkoren naanbrood! Bak de naanbroodjes in de oven af wanneer de curry aan het doorkoken is en serveer samen.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker