Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Een lasagne met zalm is weer eens iets anders dan met gehakt. Deze lasagne zit ook nog eens vol met groente!
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Een lasagne met zalm is weer eens iets anders dan met gehakt. Deze lasagne zit ook nog eens vol met groente!
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
2 beoordeling(en)
Laden...
Ingrediënten
900 gram spinazie (vers of diepvries)
500 gram zalm (vers of diepvries)
12 volkoren lasagnebladen
250 gram zuivelspread light
80 gram geraspte 30+ kaas
4 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
CALORIEËN: 656
VET: 29 gram
VEZELS: 9 gram
EIWIT: 51 gram
KOOLHYDRATEN: 44 gram
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit de spinazie met een eetlepel olijfolie in een hapjespan. Snijd ondertussen de zalm in reepjes.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een dun laagje spinazie. Leg daarop de lasagnebladen. Bedek vervolgens weer met een laagje spinazie. Verdeel 1/3 van de zalmreepjes hierover en verdeel daarover 60 gram van de zuivelspread.
Dek af met lasagnebladen, druk aan en verdeel daar weer spinazie, 1/3 zalm en 60 gram zuivelspread over. Herhaal dit proces nogmaals. Houd wat spinazie over.
Bedek de bovenste laag met lasagnebladen, de overgebleven spinazie en de rest van de zuivelspread.
Bestrooi het geheel van de geraspte kaas en bak het gedurende 35 minuten in de oven.
Tip!
Heb je lasagne over? Dit kun je de volgende dag nog eten. Het is ook lekker als lunch.
Samen gezonder leven
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker