Recept - Lasagne met zalm en spinazie - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Lasagne met zalm en spinazie

2 stemmen, gemiddeld: 4,50 van de 52 stemmen, gemiddeld: 4,50 van de 52 stemmen, gemiddeld: 4,50 van de 52 stemmen, gemiddeld: 4,50 van de 52 stemmen, gemiddeld: 4,50 van de 5 2 beoordeling(en)

Een gezondere variatie op de klassieke lasagne

45 minuten

4 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Een lasagne met zalm is weer eens iets anders dan met gehakt. Deze lasagne zit ook nog eens vol met groente!

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Een lasagne met zalm is weer eens iets anders dan met gehakt. Deze lasagne zit ook nog eens vol met groente!

Ingrediënten

  • 900 gram spinazie (vers of diepvries)
  • 500 gram zalm (vers of diepvries)
  • 12 volkoren lasagnebladen
  • 250 gram zuivelspread light
  • 80 gram geraspte 30+ kaas
  • 4 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden

CALORIEËN: 656

VET: 29 gram

VEZELS: 9 gram

EIWIT: 51 gram

KOOLHYDRATEN: 44 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit de spinazie met een eetlepel olijfolie in een hapjespan. Snijd ondertussen de zalm in reepjes.
  3. Bedek de bodem van de ovenschaal met een dun laagje spinazie. Leg daarop de lasagnebladen. Bedek vervolgens weer met een laagje spinazie. Verdeel 1/3 van de zalmreepjes hierover en verdeel daarover 60 gram van de zuivelspread.
  4. Dek af met lasagnebladen, druk aan en verdeel daar weer spinazie, 1/3 zalm en 60 gram zuivelspread over. Herhaal dit proces nogmaals. Houd wat spinazie over.
  5. Bedek de bovenste laag met lasagnebladen, de overgebleven spinazie en de rest van de zuivelspread.
  6. Bestrooi het geheel van de geraspte kaas en bak het gedurende 35 minuten in de oven.

Tip!

Heb je lasagne over? Dit kun je de volgende dag nog eten. Het is ook lekker als lunch.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker