Recept - Kippensoep - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Kippensoep

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Kippensoep

Van binnenuit opwarmen doe je met deze goed gevulde soep!

30 minuten

2 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Ideaal voor een warme lunch of als avondeten met een stuk volkorenbrood erbij.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Ideaal voor een warme lunch of als avondeten met een stuk volkorenbrood erbij.

Ingrediënten

  • 600 ml water
  • 100 gram volkoren noedels
  • 100 gram kipfilet
  • 4 champignons
  • 4 eetlepels maïs
  • 2,5 cm verse gember
  • 1 lente-ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 eetlepel verse koriander
  • 1 blokje kippenbouillon (met minder zout)

CALORIEËN: 278

VET: 2,7 gram

VEZELS: 6,3 gram

EIWIT: 19,3 gram

KOOLHYDRATEN: 41,1 gram

Bereidingswijze

  1. Breng het water met het bouillonblokje aan de kook.
  2. Snijd ondertussen de champignons in plakjes, de lente-ui in ringetjes, hak de knoflook fijn, rasp de gember en snijd de kipfilet in blokjes.
  3. Voeg de gember, knoflook, maïs, champignons, de helft van de lente-ui en de sojasaus toe aan de bouillon.
  4. Kook de kip en noedels in de bouillon gaar in circa 6 minuten.
  5. Schep in 2 soepkommen.
  6. Strooi de verse koriander en de rest van de lente-ui over de soep.

Tip!

Voor een vegetarische variant van dit gerecht kun je tofu gebruiken in plaats van kip.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker