Recept - Kipburger met tzatziki - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Kipburger met tzatziki

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)

Met dit gerecht haal je Griekenland naar je bord

35 minuten

4 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

De burger, op basis van kipgehakt, is heerlijk met de tzatziki en frisse salade!

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

De burger, op basis van kipgehakt, is heerlijk met de tzatziki en frisse salade!

Ingrediënten

Voor de burgers:

  • 400 gram kipgehakt
  • 200 gram spinazie
  • 4 volkoren pitabroodjes
  • 50 gram volkoren broodkruimels
  • 1 ei
  • 30 gram feta
  • 2 teentjes knoflook
  • Een halve limoen
  • Een halve theelepel gedroogde oregano
  • Zwarte peper naar smaak

Voor de salade:

  • 1 krop ijsbergsla
  • Een halve komkommer
  • 60 gram feta
  • 2 eetlepels olijfolie, extra vierge

Voor de tzatziki:

  • 250 ml Griekse yoghurt (0% vet)
  • Een halve komkommer
  • 1 handje verse dille
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie, extra vierge
  • Een halve eetlepel witte wijnazijn
  • Zout naar smaak

CALORIEËN: 432

VET: 17,4 gram

VEZELS: 5 gram

EIWIT: 41,6 gram

KOOLHYDRATEN: 24,7 gram

Bereidingswijze

  1. Halveer voor de tzatziki de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en rasp het vruchtvlees grof. Meng het mespuntje zout erdoor en doe in een zeef. Laat 5 minuten uitleggen en duw er met een lepel nog zo veel mogelijk vocht uit.
  2. Snijd ondertussen de knoflook en de dille fijn. Meng de komkommer in een kom met de knoflook, Griekse yoghurt, witte wijnazijn en 2/3 van de olijfolie. Voeg de dille toe en breng op smaak met peper. Besprenkel met de rest van de olijfolie.
  3. Dek de tzatziki af met folie en zet in de koelkast tot gebruik.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  5. Rasp voor de burgers de schil van een limoen. Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg de limoenrasp en de knoflook toe in een ruime kom. Voeg vervolgens het ei, het kippengehakt en de broodkruimels toe. Prak het geheel met een vork.
  6. Was de spinazie en snijd de feta in blokjes. Voeg vervolgens de spinazie, feta, oregano en zwarte peper toe in de kom en meng opnieuw met een vork tot een geheel.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het kippengehaktmengsel in 4 gelijke ballen en vorm er hamburgers van. Leg de burgers op de bakplaat en bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze gaar zijn.
  8. Maak ondertussen de salade klaar. Was de ijsbergsla, snijd klein en laat uitlekken. Snijd de komkommer in partjes en de feta in blokjes. Voeg de komkommer en feta met de extra vierge olijfolie toe aan de sla. Hussel goed door.
  9. Serveer de burgers op een volkoren pitabroodje en beleg met de tzatziki en sla.

Tip!

Voor een vegetarische variant kun je het kipgehakt vervangen door vegetarisch gehakt.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker