Een Italiaanse klassieker van kip met tomaten, champignons, kruiden en pasta
35 minuten
2 porties
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Een heerlijk gerecht dat iedereen doet watertanden.
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Een heerlijk gerecht dat iedereen doet watertanden.
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
1 beoordeling(en)
Laden...
Ingrediënten
2 kippenborstfilets
200 gram tomatenblokjes uit blik
100 gram champignons
100 gram volkoren tagliatelle
1 kleine rode ui
1 eetlepel tomatenpuree
1 teentje knoflook
1 eetlepel peterselie
1 eetlepel rode wijnazijn
1 eetlepel olijfolie
Een halve eetlepel verse rozemarijn
Zwarte peper naar smaak
CALORIEËN: 446
VET: 9,6 gram
VEZELS: 7,4 gram
EIWIT: 44,6 gram
KOOLHYDRATEN: 41,6 gram
Bereidingswijze
Snipper de ui, snijd de champignons in plakjes en pers de knoflook. Hak de verse rozemarijn en peterselie fijn.
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Braad de kip aan elke zijde licht aan gedurende 4 minuten. Haal de kip uit de pan en leg deze op een bord.
Bak de ui in dezelfde pan tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en bak deze nog 1 minuut mee.
Voeg daarna de champignons toe en bak deze tot al het vocht verdampt is (5-6 minuten). Roer regelmatig om.
Meng het geheel met de rozemarijn en de helft van de peterselie. Voeg daarna de tomaten, tomatenpuree en azijn toe.
Leg de kip weer terug in de pan. Zet het vuur lager zodra de saus begint te borrelen en doe het deksel half op de pan. Laat het circa 15 minuten sudderen.
Kook ondertussen de pasta in een grote pan tot deze beetgaar is.
Bak de kip totdat deze goed gaar is en de saus helder wordt. Maal er wat zwarte peper overheen.
Giet de pasta af, verdeel deze over 2 borden en leg de kip met de saus erop. Versier met de overgebleven peterselie en serveer.
Tip!
Dit gerecht kun je met alle soorten groente maken, varieer gerust!
Samen gezonder leven
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker