Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Deze kleurrijke salade is heerlijk voor zowel de lunch als het avondeten.
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Deze kleurrijke salade is heerlijk voor zowel de lunch als het avondeten.
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
1 blik kikkererwten (uitgelekt gewicht 240 gram)
200 gram verse spinazie
100 gram couscous
100 gram granaatappelpitjes
1 winterpeen
40 gram amandelen
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels ras el hanout
Verse koriander naar smaak
Peper en eventueel zout naar smaak
CALORIEËN: 498
VET: 13,1 gram
VEZELS: 11 gram
EIWIT: 17,9 gram
KOOLHYDRATEN: 71,9 gram
Bereidingswijze
Kook de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet het blik kikkererwten af en spoel ze af onder koud water.
Schil de wortel en rasp deze.
Meng in een grote kom de spinazie, couscous, wortel en de kikkererwten.
Maak een dressing door de zonnebloemolie en ras el hanout door elkaar te roeren. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel de salade met de dressing.
Hak de amandelen fijn en strooi samen met de granaatappelpitjes en de koriander over de salade.
Tip!
Ook erg lekker met pistachenootjes.
Samen gezonder leven
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker