Recept - Kikkererwten couscoussalade - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Kikkererwten couscoussalade

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)

Een verrassende smaaksensatie: zoet en kruidig

20 minuten

4 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Deze kleurrijke salade is heerlijk voor zowel de lunch als het avondeten.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Deze kleurrijke salade is heerlijk voor zowel de lunch als het avondeten.

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten (uitgelekt gewicht 240 gram)
  • 200 gram verse spinazie
  • 100 gram couscous
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • 1 winterpeen
  • 40 gram amandelen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels ras el hanout
  • Verse koriander naar smaak
  • Peper en eventueel zout naar smaak

CALORIEËN: 498

VET: 13,1 gram

VEZELS: 11 gram

EIWIT: 17,9 gram

KOOLHYDRATEN: 71,9 gram

Bereidingswijze

  1. Kook de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Giet het blik kikkererwten af en spoel ze af onder koud water.
  3. Schil de wortel en rasp deze.
  4. Meng in een grote kom de spinazie, couscous, wortel en de kikkererwten.
  5. Maak een dressing door de zonnebloemolie en ras el hanout door elkaar te roeren. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel de salade met de dressing.
  6. Hak de amandelen fijn en strooi samen met de granaatappelpitjes en de koriander over de salade.

Tip!

Ook erg lekker met pistachenootjes.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker