Recept - Kerstboomstam - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Kerstboomstam

1 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 5 1 beoordeling(en)
Cakerol met frambozen en granaatappelpitjes

Een aanrader als je wilt uitpakken met de kerst

40 minuten

10 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Dit gerecht ziet er niet alleen fantastisch uit, het smaakt ook nog eens heerlijk!

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Dit gerecht ziet er niet alleen fantastisch uit, het smaakt ook nog eens heerlijk!

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 75 gram pure chocolade
  • 75 gram basterdsuiker
  • 50 gram bloem
  • 4 grote eieren
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Voor de vulling:

  • 200 gram Griekse yoghurt (0% vet)
  • 200 gram frambozen
  • 75 gram granaatappelpitjes
  • 1 theelepel poedersuiker

CALORIEËN: 138

VET: 4,5 gram

VEZELS: 1,5 gram

EIWIT: 5,5 gram

KOOLHYDRATEN: 177 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verwarm de chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade smelten en vervolgens even afkoelen.
  3. Klop met een mixer de eieren en basterdsuiker in ongeveer 5 minuten luchtig. Zeef de bloem en één eetlepel cacaopoeder en spatel met een grote metalen lepel door het mengsel. Voeg de gesmolten chocolade toe. Meng dit voorzichtig door elkaar zodat het een luchtig mengsel blijft.
  4. Giet het mengsel op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak vervolgens 12-15 minuten in de voorverwarmde oven totdat de cake gaar is. Laat daarna 10 minuten afkoelen.
  5. Bestuif een groot vel bakpapier (groter dan de cake) licht met een halve eetlepel cacaopoeder en leg de cake erop. Bedek met nog een vel bakpapier en daarop een schone, vochtige theedoek. Laat verder afkoelen.
  6. Maak intussen de vulling. Doe in een kom de Griekse yoghurt en zeef de poedersuiker hierover. Spatel daarna voorzichtig de frambozen en granaatappelpitjes erdoor. Bewaar wat granaatappelpitjes voor de garnering.
  7. Verwijder de theedoek en het bovenste bakpapier wanneer de cake volledig is afgekoeld. Spreid het yoghurtmengsel uit over de cake en rol de cake aan de korte kant op met behulp van het bakpapier eronder.
  8. Serveer de kerstboomstam op een mooie plaat en bestrooi met het overige cacaopoeder en de granaatappelpitjes. Snijd in 10 plakjes en geniet!

Tip!

Je kunt ook ander rood fruit gebruiken, zoals cranberry’s of aardbeien.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker