Recept - Kalkoenrollade - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Kalkoenrollade

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)

Een echte showstopper!

90 minuten

2 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

De vulling van bospaddenstoelen, sjalotjes, pijnboompitten en pruimen geven de kalkoenrollade een heerlijk, volle smaak.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

De vulling van bospaddenstoelen, sjalotjes, pijnboompitten en pruimen geven de kalkoenrollade een heerlijk, volle smaak.

Ingrediënten

Voor de rollade:

  • 1 grote kalkoenfilet (ca. 300 gram)
  • 1 prei, in grote stukken
  • 1 winterpeen, geschrapt en in grote stukken
  • 1 stengel bleekselderij, in grote stukken
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel olijfolie

Voor de vulling:

  • 100 gram gemengde bospaddenstoelen, fijngesneden
  • 50 gram gewelde pruimen, in stukjes
  • 1 ei, losgeklopt
  • 20 gram geroosterde pijnboompitten
  • 2 sjalotjes, fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Kruim van een halve snee volkorenbrood
  • 1 eetlepel olijfolie

CALORIEËN: 549

VET: 20 gram

VEZELS: 9,4 gram

EIWIT: 48 gram

KOOLHYDRATEN: 38 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Verhit de olie voor de vulling in een pannetje en bak hierin de paddenstoelen, sjalotjes, knoflook en tijm ongeveer 5 minuten. Laat het mengsel afkoelen en meng de overige ingrediënten voor de vulling erdoor.
  3. Snijd de kalkoenfilet in twee dunne plakken. Leg ze plat op een snijplank en laat ze elkaar een beetje overlappen. Spreid de vulling uit over beide plakken en rol ze samen op tot een rollade. Bind de rollade op 5-6 plaatsen op met keukengaren. Leg de rollade in een licht ingevette braadslee of ovenschaal, bestrooi met peper naar smaak en braad 40 minuten in de oven.
  4. Meng de groenten met de olie en leg de groenten naast de rollade in de braadslee. Bestrijk de rollade met honing. Braad nog 30 minuten samen met de groenten. Dek de rollade tussentijds af met aluminiumfolie als hij te donker kleurt.
  5. Leg de kalkoenrollade op een snijplank en laat afgedekt met aluminiumfolie 15-20 minuten rusten. Snijd vervolgens in plakken. Rooster de groenten ondertussen verder in de oven tot ze gaar zijn en mooi kleuren.
  6. Laat de groenten uitlekken in een vergiet en vang het braadvocht op in een pannetje. Schraap ook eventuele restjes kalkoen uit de braadslee en voeg dit toe aan het vocht. Voeg een beetje water toe en verwarm de jus tot deze de gewenste dikte heeft.
  7. Verdeel de groenten over 2 borden, leg de plakken rollade erop en giet de jus erover.

Tip!

Geen liefhebber van bleekselderij? Vervang dit dan door lente-ui.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker