Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Dit is een heerlijk recept dat binnen 25 minuten op tafel staat.
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Dit is een heerlijk recept dat binnen 25 minuten op tafel staat.
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
1 beoordeling(en)
Laden...
Ingrediënten
600 ml water
100 gram kipfilet
100 gram peultjes
60 gram volkoren noedels
Een halve paksoi
6 middelgrote champignons
1 lente-ui
1 handje verse koriander
2,5 cm verse gember
1 teentje knoflook
1 blokje kippenbouillon (met minder zout)
1 theelepel sojasaus (met minder zout)
CALORIEËN: 157
VET: 1,6 gram
VEZELS: 4 gram
EIWIT: 16,4 gram
KOOLHYDRATEN: 17,1 gram
Bereidingswijze
Breng water aan de kook voor de kip. Kook de kip in circa 10 minuten gaar. Wanneer de kip drijft is hij gaar.
Snij de lente-ui in ringetjes, de paksoi in stukken, snijd de knoflook fijn en de champignons in dunne plakjes. Schil en rasp de verse gember en ontdoe de peultjes van mogelijke draden.
Voeg in een ruime soeppan het kippenbouillon blokje toe met 600 ml water en breng aan de kook.
Voeg de volkoren noedels, gember, knoflook, de paksoi, champignons, sojasaus en de helft van de lente-ui toe.
Laat 5 minuten sudderen totdat de noedels zacht zijn.
Voeg de gekookte kip toe en verhit goed.
Verdeel de soep in diepe borden of kommen en verdeel de noedels gelijkmatig.
Strooi de gehakte koriander en de overgebleven lente-ui eroverheen.
Serveer en geniet.
Tip!
Ook lekker om vegetarisch te maken door de kip te vervangen door gekookte eieren.
Samen gezonder leven
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker