Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Een heerlijke maaltijd na een lange dag!
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Een heerlijke maaltijd na een lange dag!
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
3 beoordeling(en)
Laden...
Ingrediënten
300 gram pompoen
1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 240 gram)
160 gram zilvervliesrijst
100 ml water
80 gram verse spinazie
50 ml kokosmelk
2 tomaten
2 kleine rode uien
1 paprika
1 teen knoflook
1 eetlepel olijfolie
2 theelepels garam masala
Zwarte peper naar smaak
CALORIEËN: 543
VET: 10,3 gram
VEZELS: 15 gram
EIWIT: 17,5 gram
KOOLHYDRATEN: 87 gram
Bereidingswijze
Snijd de ui en knoflook fijn, de pompoen en paprika in stukjes, de tomaten in blokjes en laat de kikkererwten uitlekken.
Verhit de olijfolie in een ruime pan. Voeg de ui toe en bak op middelhoog vuur tot deze glazig is. Voeg de garam masala en knoflook toe en bak even mee.
Voeg de pompoen en paprika toe en bak 5-10 minuten totdat de groenten zachter zijn.
Voeg vervolgens de tomatenblokjes, kikkererwten, de kokosmelk en het water toe.
Breng het geheel aan de kook, zet het vuur vervolgens laag en laat 10 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan. Roer regelmatig.
Breng ondertussen water aan de kook voor de zilvervliesrijst. Kook de rijst in ongeveer 8-10 minuten gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet daarna het water af.
Voeg tot slot de spinazie aan de curry toe en roer goed door totdat de spinaziebladeren geslonken zijn. Breng op smaak met zwarte peper.
Serveer de curry met de zilvervliesrijst en geniet!
Tip!
Varieer met peulvruchten. Je kunt bijvoorbeeld ook linzen gebruiken in dit gerecht.
Samen gezonder leven
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker