Recept - Groene stamppot met broccoli - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Groene stamppot met broccoli

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)

Een keer wat anders dan de klassieke stamppot!

35 minuten

4 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Een vegetarische klassieker met een groene twist.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Een vegetarische klassieker met een groene twist.

Ingrediënten

  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 500 gram broccoli
  • 300 gram doperwten (uit blik of pot)
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • Een handje cashewnoten
  • Een scheutje halfvolle melk
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • Peper en zout naar smaak

CALORIEËN: 341

VET: 4,5 gram

VEZELS: 12,8 gram

EIWIT: 13,8 gram

KOOLHYDRATEN: 54,9 gram

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan met wat er aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook deze in ongeveer 15-20 minuten gaar.
  2. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en voeg deze de laatste 8 minuten toe aan de pan met aardappels.
  3. Giet het kookwater af wanneer de aardappelen en broccoli gaar zijn.
  4. Voeg de melk en nootmuskaat toe, breng op smaak met peper en zout en stamp de stamppot fijn met een pureestamper.
  5. Zet de pan op laag vuur en verwarm de doperwten 2 minuten mee. Roer af en toe door.
  6. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes, hak de cashewnoten grof en garneer de stamppot ermee.

Tip!

Heb je een portie over? Stamppot kun je de volgende dag heerlijk opbakken.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker