Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
De kleuren van de paprika’s, ui, tomaat en kruiden zijn een feestje op je bord!
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
De kleuren van de paprika’s, ui, tomaat en kruiden zijn een feestje op je bord!
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
150 gram witte kaas (50% minder vet)
2 vleestomaten
Een halve komkommer
Een halve rode ui
Een halve rode paprika
Een halve groene paprika
5 gram verse bieslook
1 eetlepel olijfolie
2 theelepels gedroogde oregano
Peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 229
VET: 13,4 gram
VEZELS: 4,4 gram
EIWIT: 14,5 gram
KOOLHYDRATEN: 9,1 gram
Bereidingswijze
Halveer de tomaten en hol ze uit.
Schil de komkommer en snijd deze in de lengte door. Schraap er met een lepeltje de pitjes en zaadlijsten uit.
Bestrooi de tomaten en komkommer aan de binnenkant met een beetje zout en zet de helften op hun kop. Laat circa 15 minuten uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pel en halveer de ui. Snijd in dunne plakjes en maak de halve ringen van elkaar los. Hak een deel van de bieslook fijn.
Snijd de uitgelekte tomaat en komkommer in kleine blokjes.
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in blokjes.
Meng in een kom de ui met komkommer, tomaat, paprika’s, oregano en bieslook. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Laat de salade ongeveer 10 minuten gekoeld staan.
Laat de witte kaas uitlekken en halveer over de lengte in twee platte stukken.
Besprenkel de witte kaas met de olijfolie en grill de witte kaas in de voorverwarmde oven tot deze goudbruin is.
Verdeel de salade over 2 borden, leg de witte kaas erop en garneer met bieslook.
Tip!
Maak er een lunchsalade van met kikkererwten en/of geroosterd volkorenbrood.
Samen gezonder leven
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker