Recept - Griekse salade - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Griekse salade

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Griekse salade

Frisse salade met gegrilde witte kaas

40 minuten

2 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

De kleuren van de paprika’s, ui, tomaat en kruiden zijn een feestje op je bord!

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

De kleuren van de paprika’s, ui, tomaat en kruiden zijn een feestje op je bord!

Ingrediënten

  • 150 gram witte kaas (50% minder vet)
  • 2 vleestomaten
  • Een halve komkommer
  • Een halve rode ui
  • Een halve rode paprika
  • Een halve groene paprika
  • 5 gram verse bieslook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • Peper en zout naar smaak

CALORIEËN: 229

VET: 13,4 gram

VEZELS: 4,4 gram

EIWIT: 14,5 gram

KOOLHYDRATEN: 9,1 gram

Bereidingswijze

  1. Halveer de tomaten en hol ze uit.
  2. Schil de komkommer en snijd deze in de lengte door. Schraap er met een lepeltje de pitjes en zaadlijsten uit.
  3. Bestrooi de tomaten en komkommer aan de binnenkant met een beetje zout en zet de helften op hun kop. Laat circa 15 minuten uitlekken.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  5. Pel en halveer de ui. Snijd in dunne plakjes en maak de halve ringen van elkaar los. Hak een deel van de bieslook fijn.
  6. Snijd de uitgelekte tomaat en komkommer in kleine blokjes.
  7. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in blokjes.
  8. Meng in een kom de ui met komkommer, tomaat, paprika’s, oregano en bieslook. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Laat de salade ongeveer 10 minuten gekoeld staan.
  9. Laat de witte kaas uitlekken en halveer over de lengte in twee platte stukken.
  10. Besprenkel de witte kaas met de olijfolie en grill de witte kaas in de voorverwarmde oven tot deze goudbruin is.
  11. Verdeel de salade over 2 borden, leg de witte kaas erop en garneer met bieslook.

Tip!

Maak er een lunchsalade van met kikkererwten en/of geroosterd volkorenbrood.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker