Recept - Gevulde zoete aardappel - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Gevulde zoete aardappel

1 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 5 1 beoordeling(en)
Gevulde zoete aardappel

Een gezonde maaltijd vol met vezels

55 minuten

4 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

De tahin in combinatie met de zoete aardappel geeft dit gerecht een bijzondere smaak.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

De tahin in combinatie met de zoete aardappel geeft dit gerecht een bijzondere smaak.

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappelen
  • 240 gram kikkererwten (uit blik)
  • 80 gram tahin
  • 25 gram verse peterselie
  • Paprikapoeder
  • Zwarte peper en zout naar smaak

CALORIEËN: 331

VET: 12,2 gram

VEZELS: 9,9 gram

EIWIT: 10,7 gram

KOOLHYDRATEN: 39,6 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Was de zoete aardappelen en droog ze af.
  3. Leg de zoete aardappelen op een bakplaat met de kikkererwten. Strooi wat paprikapoeder, zout en peper over de kikkererwten.
  4. Bak het geheel ongeveer 45 minuten in de oven. Als de kikkererwten bruin kleuren en de aardappelen zacht zijn, zijn ze klaar.
  5. Verdeel de aardappelen over 4 borden en snij de aardappelen voorzichtig open in de lengte.
  6. Voeg nu bij elke aardappel 1 opscheplepel geroosterde kikkererwten toe en 1 eetlepel tahin.
  7. Hak de peterselie fijn en verdeel deze ter garnering over de borden.

Tip!

Wil je dit als hoofdgerecht eten? Neem dan 2 zoete aardappelen per persoon.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker