Recept - Gevulde appels - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Gevulde appels

1 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 5 1 beoordeling(en)
Gevulde appels

Steel de show met deze lekkere, gezonde appeltaartjes!

65 minuten

6 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Dit recept bevat een stuk minder calorieën, kortom gezond genieten!

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Dit recept bevat een stuk minder calorieën, kortom gezond genieten!

Ingrediënten

  • 3 appels
  • 1 wortel, geschild en geraspt
  • 1 sinaasappel, alleen de schil
  • 30 gram rozijnen
  • 15 gram gedroogde cranberry’s, fijngesneden
  • 15 gram amandelschaafsel
  • Een halve theelepel kaneelpoeder

CALORIEËN: 222

VET: 4,9 gram

VEZELS: 1,3 gram

EIWIT: 4,8 gram

KOOLHYDRATEN: 38,3 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Halveer de appels en hol ze uit zodat je een rand overhoudt van ongeveer één centimeter dik. Leg de appelhelften in een ovenschaal en zet voor 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Meng ondertussen de rozijnen, cranberries, wortel, rasp van de sinaasappelschil en kaneelpoeder door elkaar voor de vulling.
  4. Haal de appels uit de oven en vul ze met de vulling. Bestrooi ze vervolgens met het amandelschaafsel en zet voor 15 minuten terug in de oven, totdat de appel zacht is. Serveer warm.

Tip!

In plaats van rozijnen en cranberry’s kun je ook kiezen voor ander gedroogd fruit, zoals gedroogde abrikozen of pruimen. Lekker met wat magere kwark of yoghurt.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker