Recept - Geroosterde kip - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Geroosterde kip

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)

Gezond, lekker en makkelijk, want de oven doet het meeste werk!

105 minuten

4 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Deze klassieker is bij uitstek geschikt voor een speciale gelegenheid.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Deze klassieker is bij uitstek geschikt voor een speciale gelegenheid.

Ingrediënten

  • 1 hele kip (ongeveer 1,2 kg)
  • 500 gram wortels, schoongemaakt en grofgesneden
  • 500 gram prei
  • 500 gram aardappelen
  • 500 ml water
  • 2 venkelknollen, grofgesneden
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
  • 2 citroenen, gehalveerd
  • 1 handje verse dragon, fijngesneden
  • 1 handje verse peterselie, fijngesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel bloem

CALORIEËN: 517

VET: 7,2 gram

VEZELS: 7,8 gram

EIWIT: 74,8 gram

KOOLHYDRATEN: 34,5 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de olie, knoflook en dragon door elkaar. Maak de huid van de kip vanaf de nek iets los en verdeel het oliemengsel voorzichtig onder de huid. Stop de twee citroenhelften in de holte van de kip.
  3. Leg de kip op een braadslede en rooster ongeveer 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  4. Haal de braadslede uit de oven en verdeel de grofgesneden wortels, venkel en prei rondom de kip. Bestrijk de groenten met het vocht van de kip. Zet alles voor nog eens 30-45 minuten in de oven, of totdat de kip gaar is.
  5. Breng intussen een grote pan met water aan de kook en kook de aardappelen voor 20 minuten, of totdat ze gaar zijn. Giet vervolgens af en houdt warm. Verdeel de peterselie over de aardappelen. Haal de kip uit de oven en leg de kip op een bord, afgedekt met aluminiumfolie. Schep de groenten in een schaal en houd warm.
  6. Giet het vocht uit de braadslede in een pan en verwarm op matig hoog vuur. Meng de bloem door het vocht en kook 1 minuut. Voeg dan het gekookte water toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur vervolgens laag en laat nog 3 minuten pruttelen totdat de jus is ingedikt. Zeef de jus en serveer deze bij de kip, groenten en aardappelen. Verwijder voor het aansnijden het vel van de kip. Eet smakelijk!

Tip!

Maak ook een van onze toetjes voor een spectaculaire afsluiting van de maaltijd!


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker