Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Rooster aardappel, zoete aardappel, wortel en sjalotjes in de oven en je hebt een heerlijk bijgerecht van verse groenten!
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Rooster aardappel, zoete aardappel, wortel en sjalotjes in de oven en je hebt een heerlijk bijgerecht van verse groenten!
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
250 gram winterpeen
250 gram zoete aardappel
250 gram licht kruimige aardappel
250 gram sjalotten
3 eetlepels milde olijfolie
2 teentjes knoflook
Takjes verse tijm
Zwarte peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 227
VET: 8 gram
VEZELS: 6,4 gram
EIWIT: 3,2 gram
KOOLHYDRATEN: 32,5 gram
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Boen de winterpeen en aardappelen schoon (of schil ze). Snijd de penen en aardappelen in middelgrote stukken, zodat ze ongeveer hetzelfde formaat hebben. Pel de sjalotten en snijd het onderstuk eraf, laat ze verder heel.
Breng een ruime pan met water aan de kook.
Doe de groenten in de pan en breng opnieuw aan de kook. Laat vervolgens 5 minuten op matig vuur koken, of totdat de groenten bijna gaar zijn maar nog wel een bite hebben.
Haal de groenten van het vuur, laat ze uitlekken en doe ze in een ovenschaal.
Pers of hak de knoflook grof en meng deze met de olijfolie, zout, peper en tijm in een aparte kom. Giet vervolgens het olie- en kruidenmengsel over de groenten in de ovenschaal en schep het geheel goed om.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en rooster in 30 minuten krokant gaar. Schep halverwege nog een keer om, zodat alle zijden goed kunnen roosteren.
Garneer met een takje tijm en serveer.
Tip!
Lekker om te serveren bij kip of vis!
Samen gezonder leven
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker