Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Een gezonde maaltijd vol eiwitten die snel op tafel staat.
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Een gezonde maaltijd vol eiwitten die snel op tafel staat.
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
1 beoordeling(en)
Laden...
Ingrediënten
4 stukken zalm
250 gram cherrytomaatjes
1 courgette
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
30 gram pijnboompitjes
2 handjes verse basilicum
2 teentjes knoflook
Sap van een halve citroen
3 eetlepels olijfolie
Zwarte peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 415
VET: 28,6 gram
VEZELS: 2,1 gram
EIWIT: 32,6 gram
KOOLHYDRATEN: 6 gram
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Pel en snijd de knoflook fijn. Mix de kaas, basilicumblaadjes en knoflook met een staafmixer of keukenmachine in een kom. Voeg vervolgens de helft van de pijnboompitjes, het sap van een halve citroen en een eetlepel olijfolie toe. Pureer alles tot een smeuïge massa. Voeg eventueel wat water toe als de massa te dik is en breng op smaak met peper en zout.
Bestrijk 4 stukken aluminiumfolie aan één zijde met een dun laagje olijfolie. Leg de zalm hierop en besmeer de bovenzijde met de zelfgemaakte pesto en verdeel de overgebleven pijnboompitjes erover.
Was de cherrytomaten en de courgette. Snijd de tomaatjes doormidden en de courgette in stukken. Leg deze bij de zalm.
Vouw de aluminiumfolie losjes om de zalm als een pakketje. Maak de bovenzijde en zijkanten goed dicht en doe ze ongeveer 20 minuten in de oven op een bakplaat.
Serveer met aardappelen, rijst of pasta.
Tip!
Ook lekker op de barbecue!
Samen gezonder leven
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker