Recept - Gegrilde groenten - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Gegrilde groenten

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Mediterraans gegrilde groenten

Dit groenterecept is ideaal voor bij de barbecue

20 minuten

4 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Groenten snijden, inpakken, op de barbecue leggen en smullen maar!

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Groenten snijden, inpakken, op de barbecue leggen en smullen maar!

Ingrediënten

  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 courgette
  • 150 gram champignons
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels pijnboompitten (of zonnebloempitten)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel mediterrane kruiden

CALORIEËN: 131

VET: 9,2 gram

VEZELS: 3,1 gram

EIWIT: 4,1 gram

KOOLHYDRATEN: 6,4 gram

Bereidingswijze

  1. Snijd de zoete puntpaprika’s, courgette en rode ui in grove stukken. Snijd de champignons in plakjes en pers de knoflook.
  2. Meng in een kommetje de olijfolie met de knoflook en de kruiden.
  3. Doe de groenten in een grote kom en meng met de gekruide olie.
  4. Verpak de groenten in pakketjes van aluminiumfolie.
  5. Leg de ingepakte groenten op het rooster van de barbecue en rooster ze ongeveer 10 minuten.
  6. Verhit ondertussen een droge pan en rooster de pijnboompitjes tot ze licht bruin kleuren.
  7. Garneer de groenten met de geroosterde pijnboompitjes.

Tip!

Laat het weer het niet toe om te barbecueën? Je kunt de pakketjes ook in de oven doen.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker