Recept - Garnalencocktail - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Garnalencocktail

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Garnalencocktail met zelfgemaakte saus

Een ideaal feestelijk voorafje

15 minuten

4 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Lekker met volkoren toast. Ook lekker als feestelijk lunchgerecht.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Lekker met volkoren toast. Ook lekker als feestelijk lunchgerecht.

Ingrediënten

Voor de garnalencocktail:

  • 250 gram verse Hollandse garnalen
  • 200 gram ijsbergsla
  • 12 takjes verse dille
  • 12 halve schijfjes komkommer

Voor de saus:

  • 125 ml crème fraîche light
  • 4 eetlepels halfvolle mayonaise
  • 1 theelepel citroensap
  • Snufje paprikapoeder
  • Snufje cayennepeper
  • Snufje peper en zout

CALORIEËN: 190

VET: 15 gram

VEZELS: 0,5 gram

EIWIT: 11 gram

KOOLHYDRATEN: 12,7 gram

Bereidingswijze

  1. Meng de crème fraîche, mayonaise en citroensap in een kommetje tot een smeuïge saus. Breng op smaak met de paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout.
  2. Leg de slabladeren in een hoog glas.
  3. Verdeel de garnalen. Garneer met de verse dille en komkommerschijfjes.
  4. Lepel de zelfgemaakte saus over de garnalencocktail.
  5. Serveer eventueel met volkorenbrood.

Tip!

Meloenboller in huis? Maak komkommerbolletjes in plaats van -schijfjes!


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker