Recept - Galette met biet en feta - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Galette met biet en feta

1 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 5 1 beoordeling(en)

Een galette is een typische taart waarvan de randen naar binnen zijn geplooid

55 minuten

2 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Dit heerlijke paarse recept is in samenwerking met Rechtstreex ontwikkeld voor Wereld Kanker Dag, de dag waarop Nederland paars kleurt om aandacht te vragen voor iedereen geraakt door kanker.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Dit heerlijke paarse recept is in samenwerking met Rechtstreex ontwikkeld voor Wereld Kanker Dag, de dag waarop Nederland paars kleurt om aandacht te vragen voor iedereen geraakt door kanker.

Ingrediënten

  • 250 gram bietjes
  • 200 gram rode kool
  • 100 gram volkorenmeel
  • 100 gram magere yoghurt
  • 100 gram wortel
  • 75 gram feta
  • Een halve appel
  • 1 rode ui
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels appelazijn
  • 1 eetlepel mierikswortel
  • 1 theelepel komijnzaad
  • Zwarte peper en zout naar smaak

CALORIEËN: 550

VET: 25,1 gram

VEZELS: 16,3 gram

EIWIT: 20,8 gram

KOOLHYDRATEN: 55,7 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 175 °C.
  2. Doe het volkorenmeel samen met de yoghurt, 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout in een kom en meng tot een deeg. Als het deeg droog is kun je er 1 eetlepel water bij doen.
  3. Kneed het deeg tot een bal en wikkel het vervolgens in plasticfolie. Leg in de koelkast.
  4. Schil de bietjes en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de rode ui in dunne ringen. Doe de bietjes en de ui in een kom en meng er 1 eetlepel appelazijn, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout doorheen.
  5. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een ronde plak. Leg vervolgens op een met bakpapier beklede ovenplaat.
  6. Verdeel de bietjes en ui over het deeg. Vouw de zijkanten van het deeg om; dat mag best een beetje rommelig zijn.
  7. Doe de taart in de voorverwarmde oven en bak in 30-40 minuten gaar. De bietjes moeten zacht zijn en het deeg krokant.
  8. Halveer de kool en snijd in dunne reepjes. Snijd de wortel in slierten met een dunschiller en snijd de appel in plakjes.
  9. Meng voor de saladedressing 2 eetlepels appelazijn, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel mierikswortel en 1 theelepel komijnzaad. Schep de dressing over de rode kool, wortel en appel. Breng de salade op smaak met peper en zout.
  10. Verkruimel de feta over de taart als hij uit de oven komt.
  11. Snijd de taart in stukken en serveer met de salade.

Tip!

Je kunt de salade ook vervangen door een groene salade met rucola of spinazie voor een mooi kleurcontrast op je bord.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker