Recept - Frittata met rode biet en radijsjes - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Frittata met rode biet en radijsjes

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)

Frittata is een Italiaans gerecht en betekent gebakken

30 minuten

4 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Een keer wat anders dan brood? Dit lunchgerecht is gezond en zit vol eiwitten.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Een keer wat anders dan brood? Dit lunchgerecht is gezond en zit vol eiwitten.

Ingrediënten

  • 200 gram groene asperges
  • 8 eieren
  • 100 gram radijsjes
  • 65 ml halfvolle melk (of plantaardige melk)
  • 2 rode bieten (170 gram)
  • 40 gram 30+ geraspte jonge kaas
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 gram verse peterselie
  • Peper en zout naar smaak

CALORIEËN: 232

VET: 13,7 gram

VEZELS: 3,1 gram

EIWIT: 17,7 gram

KOOLHYDRATEN: 7,8 gram

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in ringen en de hak de knoflook fijn. Snijd de rode biet en de radijsjes in plakjes en de asperges in stukjes.
  2. Verhit in een ruime hapjespan de olijfolie en fruit de ui. Voeg daarna de knoflook toe. Bak ook de asperges 5 minuten mee.
  3. Bak vervolgens de radijs en rode biet 1 minuut mee.
  4. Meng ondertussen alle eieren samen met de melk met een garde.
  5. Schenk het ei-mengsel gelijkmatig over de groenten. Beweeg de pan voorzichtig heen en weer om het ei-mengsel te verdelen.
  6. Laat de frittata afgedekt garen tot deze volledig is gestold.
  7. Bestrooi in de laatste minuut de frittata met de geraspte kaas. Serveer met de peterselie en peper en zout naar smaak.

Tip!

Je kunt de frittata makkelijk in porties invriezen voor een ander moment.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker