Recept - Doperwten zomersoep - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Doperwten zomersoep

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Frisse koude zomersoep met doperwten en munt

Soep eten met warm weer? Dat kan zeker!

30 minuten

4 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Deze frisse soep eet je koud, de munt geeft het daarnaast een verrassende twist.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Deze frisse soep eet je koud, de munt geeft het daarnaast een verrassende twist.

Ingrediënten

  • 750 ml groentebouillon (met minder zout)
  • 450 gram doperwten (vers of uit de diepvries)
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 4 eetlepels magere yoghurt
  • 3 takjes verse munt, gesneden en een paar blaadjes ter garnering
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zwarte peper naar smaak
  • Optioneel: 4 sneden volkorenbrood

CALORIEËN: 152

VET: 3 gram

VEZELS: 5,8 gram

EIWIT: 8,2 gram

KOOLHYDRATEN: 20,2 gram

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook totdat ze glazig zijn.
  2. Voeg de doperwten en groentebouillon toe en laat het 15-20 minuten sudderen.
  3. Voeg de gesneden muntblaadjes en peper toe.
  4. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel.
  5. Laat de soep volledig afkoelen.
  6. Garneer de soep met wat yoghurt en enkele blaadjes munt.
  7. Serveer optioneel met volkorenbrood (met 1 snee volkorenbrood: 234 kcal per portie).

Tip!

Voeg voor nog meer groente spinazie of courgette toe.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker