Recept - Crackers met Hüttenkäse - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Crackers met Hüttenkäse

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Crackers met hüttenkäse, groene asperges en ei

Een verrassend simpel en lekker recept als lunch of ontbijt!

10 minuten

2 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Wat anders dan een boterham met kaas? Dit heerlijke recept is gezond, eiwitrijk en vol van smaak.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Wat anders dan een boterham met kaas? Dit heerlijke recept is gezond, eiwitrijk en vol van smaak.

Ingrediënten

  • 175 gram groene asperges
  • 120 gram Hüttenkäse
  • 4 volkoren crackers
  • 2 eieren
  • Chilivlokken naar smaak
  • Peper en zout naar smaak

CALORIEËN: 217

VET: 7 gram

VEZELS: 2,3 gram

EIWIT: 17 gram

KOOLHYDRATEN: 20 gram

Bereidingswijze

  1. Verwijder de onderste 2 cm van de groene asperges en kook de asperges 5 minuten in kokend water. Giet af en spoel met koud water.
  2. Kook ondertussen de eieren 7-8 minuten.
  3. Beleg de crackers met Hüttenkäse en breng op smaak met peper, zout en de chilivlokken.
  4. Pel het eitje en snijd in plakjes. Snijd de asperges in schuine plakjes.
  5. Beleg de crackers met de asperges en de eieren.

Tip!

Zoet en hartig combineren? Garneer de crackers met een paar frambozen voor een echte smaaksensatie.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker