Recept - Couscoussalade - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Couscoussalade

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)

Een ideaal recept om overgebleven groente op te maken

50 minuten

2 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Je kunt hier eindeloos mee variëren. Heerlijk als lunch of als hoofdgerecht met een flinke portie vezels.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Je kunt hier eindeloos mee variëren. Heerlijk als lunch of als hoofdgerecht met een flinke portie vezels.

Ingrediënten

  • 140 gram couscous
  • 100 gram pompoen
  • 60 gram feta
  • 1 wortel
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • Zwarte peper naar smaak

CALORIEËN: 440

VET: 12,6 gram

VEZELS: 7,1 gram

EIWIT: 15,8 gram

KOOLHYDRATEN: 62,6 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd de wortel en paprika in blokjes. Snijd de rode ui grof, pel en halveer de knoflook en snijd de peterselie fijn.
  3. Meng de gesneden groenten en knoflook in een kom met de olijfolie en wat peper.
  4. Verdeel de groenten over een bakplaat en zet deze circa 40 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn. Schep tussendoor een keer om.
  5. Wanneer de groenten bijna klaar zijn, bereid dan de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Meng de groenten met de couscous en laat even afkoelen totdat het lauwwarm is.
  7. Verkruimel de feta en verdeel samen met de peterselie over de salade.

Tip!

De genoemde groenten zijn een suggestie, wees creatief en varieer!


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker