Een ideaal recept om overgebleven groente op te maken
50 minuten
2 porties
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Je kunt hier eindeloos mee variëren. Heerlijk als lunch of als hoofdgerecht met een flinke portie vezels.
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Je kunt hier eindeloos mee variëren. Heerlijk als lunch of als hoofdgerecht met een flinke portie vezels.
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
140 gram couscous
100 gram pompoen
60 gram feta
1 wortel
1 paprika
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel verse peterselie
Zwarte peper naar smaak
CALORIEËN: 440
VET: 12,6 gram
VEZELS: 7,1 gram
EIWIT: 15,8 gram
KOOLHYDRATEN: 62,6 gram
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd de wortel en paprika in blokjes. Snijd de rode ui grof, pel en halveer de knoflook en snijd de peterselie fijn.
Meng de gesneden groenten en knoflook in een kom met de olijfolie en wat peper.
Verdeel de groenten over een bakplaat en zet deze circa 40 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn. Schep tussendoor een keer om.
Wanneer de groenten bijna klaar zijn, bereid dan de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de groenten met de couscous en laat even afkoelen totdat het lauwwarm is.
Verkruimel de feta en verdeel samen met de peterselie over de salade.
Tip!
De genoemde groenten zijn een suggestie, wees creatief en varieer!
Samen gezonder leven
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker