Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Laat je verrassen door de zachte en zoete smaak van deze prachtige rood-paarse soep.
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Laat je verrassen door de zachte en zoete smaak van deze prachtige rood-paarse soep.
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
125 gram voorgekookte rode bieten
Een halve kleine appel
2 worteltjes of een stuk winterwortel
1 handje verse peterselie en dille
2 eetlepels zure room
1 sjalot
1 blokje groentebouillon (met minder zout)
CALORIEËN: 113
VET: 2,7 gram
VEZELS: 4 gram
EIWIT: 2,4 gram
KOOLHYDRATEN: 13 gram
Bereidingswijze
Snijd de bieten in kleine blokjes. Pel de sjalot en hak deze fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in stukjes. Rasp de wortel grof.
Breng de bouillon met de groenten en appel aan de kook.
Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken totdat de groenten zacht zijn.
Pureer de soep.
Verwarm de soep opnieuw en roer deze nog even door.
Serveer de soep met een eetlepel zure room en garneer met peterselie en dille.
Tip!
Serveer de soep met een volkoren pitabroodje.
Samen gezonder leven
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker