Recept - Bietensoep - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Bietensoep

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)

Een unieke soep met een verrassende smaak

35 minuten

2 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Laat je verrassen door de zachte en zoete smaak van deze prachtige rood-paarse soep.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Laat je verrassen door de zachte en zoete smaak van deze prachtige rood-paarse soep.

Ingrediënten

  • 125 gram voorgekookte rode bieten
  • Een halve kleine appel
  • 2 worteltjes of een stuk winterwortel
  • 1 handje verse peterselie en dille
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 sjalot
  • 1 blokje groentebouillon (met minder zout)

CALORIEËN: 113

VET: 2,7 gram

VEZELS: 4 gram

EIWIT: 2,4 gram

KOOLHYDRATEN: 13 gram

Bereidingswijze

  1. Snijd de bieten in kleine blokjes. Pel de sjalot en hak deze fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in stukjes. Rasp de wortel grof.
  2. Breng de bouillon met de groenten en appel aan de kook.
  3. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken totdat de groenten zacht zijn.
  4. Pureer de soep.
  5. Verwarm de soep opnieuw en roer deze nog even door.
  6. Serveer de soep met een eetlepel zure room en garneer met peterselie en dille.

Tip!

Serveer de soep met een volkoren pitabroodje.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker