Recept - Bietencarpaccio - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Bietencarpaccio

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Bieten carpaccio

Een klassieker met een twist

20 minuten

4 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Iedereen kent de klassieke carpaccio met vlees, maar wist je dat je dit gerecht ook prima met bietjes kunt maken?

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Iedereen kent de klassieke carpaccio met vlees, maar wist je dat je dit gerecht ook prima met bietjes kunt maken?

Ingrediënten

  • 4 ongekookte bieten
  • 100 gram rucola
  • 80 gram geitenkaas
  • 50 gram walnoten
  • 20 ml balsamico azijn
  • Zwarte peper en zout naar smaak

CALORIEËN: 173

VET: 12 gram

VEZELS: 3,6 gram

EIWIT: 7 gram

KOOLHYDRATEN: 7,2 gram

Bereidingswijze

  1. Schil en kook de bieten in 30-40 minuten gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen.
  2. Hak ondertussen de walnoten in stukjes en houd deze apart.
  3. Snijd de afgekoelde bieten in plakjes en leg deze op 4 borden.
  4. Verdeel de rucola, geitenkaas en gehakte walnoten erover.
  5. Voeg de balsamico azijn, zout en peper naar smaak toe.

Tip!

Vervang de walnoten door pistachenoten voor een kleurrijk bord.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker