Deze pannenkoekjes zijn snel en makkelijk voor te bereiden. Eet ze als ontbijt of als lunch; zowel warm als koud erg lekker.
Deel
Beoordeel
Print
Recept van: | Team Gezondheidsvoorlichting
Deze pannenkoekjes zijn snel en makkelijk voor te bereiden. Eet ze als ontbijt of als lunch; zowel warm als koud erg lekker.
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
1 banaan
2 eieren
80 gram blauwe bessen
2 eetlepels Griekse yoghurt (0% vet)
1 eetlepel zonnebloemolie
1 theelepel kaneel
Een kwart theelepel bakpoeder
CALORIEËN: 200
VET: 9,8 gram
VEZELS: 2,2 gram
EIWIT: 8,4 gram
KOOLHYDRATEN: 18,3 gram
Bereidingswijze
Pel en snijd de banaan in stukjes. Prak deze daarna fijn met een vork.
Voeg de eieren toe en roer tot een beslag. Voeg vervolgens het bakpoeder toe en meng goed.
Warm een koekenpan op en voeg de olie toe. Maak met een lepel kleine pannenkoekjes in de pan. Maak, afhankelijk van de grootte van de pan, ongeveer 2-3 pannenkoekjes tegelijk in de pan. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de pannenkoekjes blijft.
Bak de pannenkoekjes in 2-3 minuten goudbruin, draai ze voorzichtig om en bak ze nog eens 2-3 minuten. Herhaal dit tot het beslag op is.
Verdeel en stapel de pannenkoekjes over 2 borden.
Serveer met een eetlepel Griekse yoghurt en blauwe bessen.
Tip!
Vervang de blauwe bessen eens door aardbeien of kersen.
Samen gezonder leven
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker