Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Met dit recept kun je verantwoord genieten deze zomer.
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Met dit recept kun je verantwoord genieten deze zomer.
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
2 rijpe bananen
200 gram rood fruit naar keuze (aardbeien, kersen, bessen)
Eventueel 50 ml magere yoghurt
CALORIEËN: 143
VET: 0,4 gram
VEZELS: 3 gram
EIWIT: 2,8 gram
KOOLHYDRATEN: 29,6 gram
Bereidingswijze
Snijd de bananen in plakjes en stop deze in een diepvrieszakje of bakje in de vriezer tot deze volledig bevroren zijn. Het liefst 24 uur van tevoren.
Haal de bevroren bananen uit de vriezer en doe ze in de blender. Mix in de blender tot een romige gladde massa. Voeg eventueel 50 ml magere yoghurt toe voor een romiger resultaat.
Serveer het bananenijs direct (zachtere textuur) of plaats het voor wat steviger ijs nog een uurtje in de vriezer.
Serveer het bananenijs met het verse rood fruit naar keuze.
Tip!
Maak het ijs plantaardig door de yoghurt te vervangen door plantaardige yoghurt.
Samen gezonder leven
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker