Recept - Bananenijs - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Bananenijs

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
bananenijs met zomerfruit

Gezond bananenijs, wie wil dat nou niet?

5 minuten (+ 24 uur)

2 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Met dit recept kun je verantwoord genieten deze zomer.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Met dit recept kun je verantwoord genieten deze zomer.

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 200 gram rood fruit naar keuze (aardbeien, kersen, bessen)
  • Eventueel 50 ml magere yoghurt

CALORIEËN: 143

VET: 0,4 gram

VEZELS: 3 gram

EIWIT: 2,8 gram

KOOLHYDRATEN: 29,6 gram

Bereidingswijze

  1. Snijd de bananen in plakjes en stop deze in een diepvrieszakje of bakje in de vriezer tot deze volledig bevroren zijn. Het liefst 24 uur van tevoren.
  2. Haal de bevroren bananen uit de vriezer en doe ze in de blender. Mix in de blender tot een romige gladde massa. Voeg eventueel 50 ml magere yoghurt toe voor een romiger resultaat.
  3. Serveer het bananenijs direct (zachtere textuur) of plaats het voor wat steviger ijs nog een uurtje in de vriezer.
  4. Serveer het bananenijs met het verse rood fruit naar keuze.

Tip!

Maak het ijs plantaardig door de yoghurt te vervangen door plantaardige yoghurt.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker