Recept - Asperge-kippensoep - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Asperge-kippensoep

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Aspergekippensoep

Met deze soep haal je de lente in huis

20 minuten

4 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Een heerlijke soep met dé groente van de lente: asperges!

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Een heerlijke soep met dé groente van de lente: asperges!

Ingrediënten

  • 1 liter kippenbouillon (met minder zout)
  • 200 gram kipfilet
  • 4 witte asperges
  • Een halve prei

CALORIEËN: 73

VET: 1,2 gram

VEZELS: 1,1 gram

EIWIT: 12,5 gram

KOOLHYDRATEN: 2,4 gram

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en snijd in schuine stukken. Snijd de prei in dunne reepjes en de kipfilet in kleine stukjes.
  2. Breng de bouillon aan de kook en doe er de stukken asperge bij. Laat dit 4 minuten trekken.
  3. Voeg het kippenvlees toe en laat het ongeveer 10 minuten garen.
  4. Voeg de prei toe en laat nog heel even meekoken.
  5. Serveer in 4 soepkommen.

Tip!

Serveer de soep met twee sneden (geroosterd) volkorenbrood voor een heerlijke lunch.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker