Deze feestelijke taartjes zijn een echte traktatie
25 minuten
8 porties
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Alleen de geur van appel en kaneel al brengt gezelligheid in huis.
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Alleen de geur van appel en kaneel al brengt gezelligheid in huis.
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
4 beoordeling(en)
Laden...
Ingrediënten
1 middelgrote appel
80 gram gedroogde abrikozen
4 bladen filodeeg (vers of uit de diepvries)
1 eetlepel margarine
1 theelepel kaneel
2 theelepels honing
1 theelepel warm water
Poedersuiker voor de garnering
CALORIEËN: 152
VET: 6,9 gram
VEZELS: 2,2 gram
EIWIT: 1,8 gram
KOOLHYDRATEN: 20,3 gram
Bereidingswijze
Laat de bladen filodeeg ontdooien als je de diepvriesvariant hebt gekocht.
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Smelt de margarine.
Meng de stukjes appel, abrikozen, kaneel, honing en warm water in een kom. Laat dit even staan.
Doe een beetje gesmolten margarine in het midden van een blad filodeeg. Vouw de kortste uiteinden naar het midden zodat ze elkaar overlappen en vorm een rechthoek met drie deeglagen. Snijd het deeg in ongeveer twee gelijke stukken van 10 cm.
Doe de stukken filodeeg in een muffinblik totdat je 8 bakjes met deeg hebt.
Verdeel het appelmengsel gelijkmatig over de bakjes. Krul de randen deeg van de bakjes een beetje omhoog, zodat het mengsel tijdens het bakken goed op zijn plaats blijft.
Bak 7 á 8 minuten in de oven totdat het deeg knapperig is.
Bestrooi met poedersuiker en serveer warm of koud.
Tip!
Maak de taartjes plantaardig door de honing te vervangen door ahornsiroop.
Samen gezonder leven
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker