Tropische kipsalade

Benodigdheden

  • 1 kilo sla, gesneden
  • 2 middelgrote, rijpe papaja’s, in blokjes gesneden
  • 1 grote rode paprika, in repen gesneden
  • 2 bosuien, alleen het witte gedeelte, in reepjes gesneden
  • 60 ml vers geperst limoensap
  • 2 eetlepels groentebouillon
  • 1 eetlepel honing
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • verse zwarte peper, naar smaak
  • 300 gram gekookte kipfilet, in blokjes
  • 30 gram gehakte pecannoten

Bereidingswijze

  1. Rooster de pecannoten in een kleine, droge koekenpan op middelhoog vuur gedurende 2-3 minuten, tot ze bruin beginnen te kleuren. Goed blijven roeren. Leg de geroosterde pecannoten op een schaaltje om af te laten koelen. 
  2. Meng de sla, papaja, paprika en bosui in een grote slakom. 
  3. Meng met een garde het limoensap, de bouillon, honing, knoflook en mosterd. Blijf kloppen en giet langzaam de olijfolie erdoor. Roer de dressing tot deze glad is. Breng op smaak met wat peper.
  4. Giet de dressing over de salade, meng de kip erdoor en strooi dan de pecannoten erover.