Recept - Mango kip - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Mango kip

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Mango kip

Mango in een hartig gerecht? Laat je hiermee verrassen!

25 minuten

2 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

De mango geeft het gerecht een heerlijke zoete en frisse smaak.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

De mango geeft het gerecht een heerlijke zoete en frisse smaak.

Ingrediënten

  • 250 gram kipfilet
  • 150 gram volkoren basmatirijst
  • 1 mango
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Een halve cm verse gember
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Een halve eetlepel kerriepoeder

CALORIEËN: 687

VET: 37,1 gram

VEZELS: 10,5 gram

EIWIT: 39,2 gram

KOOLHYDRATEN: 67,1 gram

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  2. Snijd de kip in stukjes en de paprika’s in reepjes. Snijd de ui fijn en rasp de knoflook en gember.
  3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Bak de kip goudbruin. Voeg vervolgens de paprikareepjes toe en bak deze 3 minuten mee. Bak tot slot de knoflook, gember en kerriepoeder nog een minuut mee. Roer de kokosmelk door het geheel en laat even sudderen op laag vuur.
  4. Schil en snijd de mango in stukjes. Verwarm deze even mee.
  5. Serveer de kip met mango met de rijst.

Tip!

Dit gerecht is ook lekker met ananas.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker