Griekse salade
Lekkere frisse salade met feta en ui. Door de feta even te grillen krijgt deze extra veel smaak.
Ingrediënten
- 2 vleestomaten
- 1/3 komkommer
- 100 gram magere feta
- 1 ui
- Verse bieslook
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Halveer de tomaten en hol ze uit.
- Schil de komkommer en snijd deze in de lengte door. Schraap er met een lepeltje de pitjes en zaadlijsten uit.
- Bestrooi de tomaten en komkommer aan de binnenkant met een beetje zout en zet de helften op hun kop en laat circa 15 minuten uitlekken.
- Pel intussen de ui en snipper deze fijn. Hak een deel van de bieslook fijn.
- Snijd de uitgelekte tomaat en komkommer in kleine blokjes.
- Meng in een kom de ui met komkommer, tomaat en bieslook. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Laat de salade ongeveer 1 uur gekoeld staan.
- Halveer de feta. Snijd ieder stuk overlangs in twee platte stukken. Leg de feta in een ovenvaste schaal of bord 4 minuten onder de grill, zodat de feta bruin wordt.
- Verdeel de salade over twee borden. Leg de feta erop, garneer met een paar lange sprieten bieslook en serveer direct.