Minipizza met aubergine en parmezaan

Een pizza met bijna alleen maar groente: het kan! De Italiaanse kruiden geven de pizzaatjes een heerlijke smaak.

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 vleestomaten
  • 1 ui
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie 
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergine in plakken en leg deze op keukenpapier. Bestrooi met zout en laat deze 30 minuten liggen.
  2. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  3. Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes, snijd de ui in ringen en pers de knoflook uit.
  4. Zet een bakpan op het vuur met een beetje olijfolie. Fruit de knoflook en de ui aan in de olie.
  5. Nu kunnen de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden erbij.
  6. Laat het geheel even pruttelen en verdeel de saus over de plakken aubergine.
  7. Strooi de parmezaanse kaas over de pizzaatjes en bak ze in 15 minuten af.

Dit recept komt van Voedingenkankerinfo.nl. Hier vind je nog meer recepten die speciaal zijn ontwikkeld voor mensen die kanker hebben of hebben gehad en last hebben van smaakveranderingen.