Bananenbrood met pure chocolade

Rijpe bananen op de fruitschaal liggen? In dit recept kun je ze perfect verwerken. Lekker als tussendoortje of als dessert!

Ingredienten

• 150 gram volkorenmeel
• 1 theelepel kaneelpoeder
• 3 theelepels bakpoeder
• 150 gram bloem
• 3 rijpe bananen, geprakt
• 2 eieren
• 75 gram Griekse yoghurt 0% vet
• 8 eetlepels olijfolie
• 50 gram pure chocolade, in kleine stukjes gebroken

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.
3. Meng in een grote kom het volkorenmeel, kaneelpoeder, bakpoeder en de bloem door elkaar.
4. Mix in een andere kom de geprakte bananen, eieren, Griekse yoghurt en olijfolie tot een glad beslag. Voeg de droge ingrediënten toe en mix goed door elkaar.
5. Spatel tenslotte de stukjes pure chocolade door het beslag. Giet het beslag in de cakevorm en bak het bananenbrood voor ongeveer 60 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Controleer of het bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te steken. Als de prikker er schoon en droog uitkomt is het bananenbrood klaar.

Tip: In plaats van pure chocolade kun je ook fijngehakte walnoten, rozijnen, stukjes appel of blauwe bessen toevoegen. Allerlei variaties zijn mogelijk!