Over de campagne Kanker draag je niet alleen - WKOF

Over de campagne Kanker draag je niet alleen

Kanker raakt ons allemaal, maar kanker draag je niet alleen. Dat is de boodschap van de jaarlijkse campagne van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds met het paarse lintje.

Wereld Kanker Dag

Wij vragen iedereen om samen met ons op Wereld Kanker Dag, 4 februari, het paarse lintje te dragen. Op deze manier dragen we iedereen die wordt geraakt door kanker een warm hart toe.

Waarom deze campagne?

Met de campagne Kanker draag je niet alleen willen wij meer aandacht vragen en bewustzijn creëren voor de enorme impact die kanker op iemands leven heeft. Niet alleen het leven van de persoon die de diagnose kanker krijgt verandert drastisch, maar ook naasten krijgen heel wat voor hun kiezen. Zij zorgen en begeleiden vaak intensief, met veel liefde en geduld, maar ook met verdriet en onzekerheid.

Met deze campagne staan wij samen stil bij alle mensen die ooit door kanker zijn geraakt: patiënt, voormalig patiënt, vriend, collega, familielid, zoon, dochter, vader of moeder. Iedereen kent wel iemand die kanker heeft of heeft gehad. En iedereen heeft een eigen verhaal.

Bestel het paarse lintje

Bestel gratis het paarse lintje, een prachtig symbool van steun, solidariteit, liefde en hoop. Je kunt ook meerdere lintjes bestellen om te delen met je naasten.

Voor wie draag jij het paarse lintje? Deel je foto en verhaal!

Draag jij op Wereld Kanker Dag het paarse lintje met ons mee? Deel je foto en verhaal in het teken van Wereld Kanker Dag op onze Facebookpagina.

Over Wereld Kanker Dag

Elk jaar op 4 februari staan mensen over de hele wereld stil bij kanker en de impact die deze ziekte heeft op ons leven. Ook vragen verschillende organisaties samen aandacht voor de hulp die zij bieden op allerlei gebieden om een verschil te maken.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds vraagt aandacht voor de rol van voeding en leefstijl. Wij willen dat door gezonde keuzes in voeding en leefstijl minder mensen kanker krijgen, meer mensen kanker overleven en de kwaliteit van leven tijdens en na kanker beter wordt.