Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Aan het laden...
Ingrediënten
500 gram volkoren macaroni
100 gram gezeefde tomaten (passata)
160 gram rundergehakt
1 kleine ui
1 teentje knoflook
Een halve gele paprika
200 gram tomatenblokjes uit blik
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 theelepel sambal
50 gram geraspte mozzarella of mozzarellabolletjes
2 eetlepels olijfolie
Peper en zout
CALORIEËN: 147
EIWIT: 8 gram
Bereidingswijze
Bak het rundergehakt rul in de olijfolie.
Snipper de ui en pers de knoflook uit en voeg toe aan het rundergehakt. Snijdt de paprika in blokjes en voeg ook toe.
Voeg hier de passata, tomatenblokjes, sambal en de Italiaanse kruiden aan toe.
Laat de bolognesesaus op laag vuur ongeveer tien minuten pruttelen. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
Breng ondertussen een pan water aan de kook en bereid de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de macaroni met de bolognesesaus en garneer met de mozzarella.
Tip!
Liever minder pit? Laat dan de sambal achterwege.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je